Eilanden zijn fantastische bestemmingen! Helaas ben jij niet de enige die dit vindt, waardoor je tijdens je vakantie op bomvolle plekjes terecht kan komen. Vermijd eindelijk een keer overvolle stranden en massaal bezochte plekjes met een van deze alternatieven eilanden:

Cíes-eilanden

De Canarische Eilanden, Ibiza, Mallorca, vergeet ze allemaal. Boek jouw trip naar de Cíes-eilanden in Galicië. Deze eilandjes liggen voor de kust van Vigo en dat dit het Caribisch gebied van Galicië wordt genoemd geeft al aan dat je hier goed kan vertoeven. Aangezien de eilandjes onderdeel zijn van een Nationaal Park, zijn er dagelijks maar 2.200 bezoekers toegestaan. Ruimte genoeg dus voor jouw handdoekje!

Koster eilanden

Voor mooie eilanden hoef je echt niet alleen maar naar Zuid-Europa te kijken, dat bewijzen de Koster-eilanden in Zweden wel. Deze eilandjes bestaan voor het grootste gedeelte uit natuurreservaat, waaronder een fjord met een koraalrif. Neem die snorkel set dus maar mee! In de zomer is het ook hier heerlijk weer met zeewater tot een zeer aangename 20 graden. In alle rust genieten van de prachtige natuur, strand en zon.

Guernsey

Normandië is altijd een favorietje onder Nederlanders, maar kijk een keer net iets verder en ga naar Guernsey, een van de drie Kanaaleilanden. Je bevind je dan officieel zelfs buiten de Europese Unie(!). Guernsey heeft een bijzonder landschap, zowel het typische Engels Midwest als Franse wijngaarden zijn hier voorbeelden van. Maar ook uitstekende stranden zijn hier te vinden en bijzonder is dat het getijenverval zo groot kan zijn, dat de zee zich tot wel 11 meter terug kan trekken bij eb. Boten komen daardoor letterlijk droog te liggen…

Symi

Kreta, Kos, Santorini, nee nee. Ga naar Symi. Symi op korte afstand van Rhodos en hier vind je misschien wel het mooiste strand van Griekenland, Agios Georgios Dysalonas. Dit verscholen strandje achter een 300 meter hoge rotswand is werkelijk fantastisch. De hoofdstad Symi-stad ligt aan een ruige kust en heeft zeer fraaie, kleurrijke steegjes waar je heerlijk kan verdwalen. Dat lukt je ook heel goed in het verlaten binnenland!

Réunion

Wil je toch ver weg, denk dan eens aan Réunion. Dit paradijselijke eiland iets ten oosten van Madagaskar heeft een kustlijn van 207 kilometer, waar prachtige stranden te vinden zijn is. Het hele jaar door is het hier tussen de 25 en 30 graden, dus een perfecte bestemming om je zomer nog iets te verlengen. Naast de mooie stranden staat het eiland ook bekend om haar prachtige natuur en je kan hier dolfijnen en walvissen spotten. Dus als je het strand even zat bent, is er nog genoeg te zien en te doen.