Ongetwijfeld dat je er de komende tijd even tussenuit moet (wie niet namelijk), hier een fantastische lentetip; ervaar een bijzonder kleurig fenomeen, trotseer afgronden en wandel door werelderfgoed van UNESCO in Oostenrijk.

Grüner See

In de lente doet zich in Oostenrijk nabij Tragöss een bijzonder fenomeen voor, de Grüner See (het groene meer). Elk voorjaar vormt zich hier een meer met kristalhelder smeltwater op een plek waar op andere momenten ontspannen gewandeld kan worden. Door het extreem heldere water zijn de wandelpaden, bankjes, bloemen en gras op de bodem duidelijk zichtbaar die tot wel bijna tien meter onder water kunnen komen te staan. Het ijskoude water conserveert vroeg uitgekomen bloemen en het vele gras geeft het meer bovendien een magische groene kleur. In mei/juni is het meer op haar best.

Hallstatt
Dachstein loopbrug en Treppe ins Nichts

In oostelijke richting vind je vervolgens het pittoreske Hallstatt met haar beroemde kerkje aan het water. Vooral in de ochtend is dit daldorpje met haar lieflijke huizen en ligging tegen de bergwand aan een perfecte locatie voor de mooiste foto’s. Na het kiekje verleg je vlakbij je grenzen op de Treppe ins Nichts. 14 kleine traptreden brengen je op een duizelingwekkend, zwevend uitkijkpunt van glas waar vandaan je een waanzinnig uitzicht hebt over de Alpen met haar lentekleuren. Durf jij naar de rand te lopen? Vervolg je weg op hoogte over de Dachstein loopbrug. Met 400 meter pure leegte onder je en vergezichten in alle richtingen kom je adem en ogen tekort, adembenemend!

Salzburg

Na al dit natuurpracht ligt op de grens met Duitsland Salzburg met haar prachtige binnenstad, dat behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. De binnenstad straalt nog steeds de rijkdom uit die stamt uit vroegere jaren. Rijkdom vergaard met zoutwinning, waar Salzburg ook haar naam aan dankt. Tussen de imposante gebouwen zijn er volop mogelijkheden om te genieten van een goudgele ‘Stiegl’ vergezeld met een lokale ‘Mozartkugel’. Ook bij een stad mag een uitzichtpunt niet ontbreken. Vanaf de vesting Hohensalzburg, dat hoog boven de stad uittorent, heb je een prachtig uitzicht over de stad, zowel overdag als ’s avonds. Je kan ook kiezen voor Mönchsberg voor het beste zicht op de Salzburger Dom.

Doe er je voordeel mee!